tiistai 3. heinäkuuta 2012

Motorengas CC Joutsa 2.6.2012

Kesä alkoi ja ajamaan pääsi ennen Joutsan cc-kisaa kaksi kertaa kesärenkailla. Pystyi helposti toteamaan, että kylläpä on vauhti pudonnut. Ajoin kerralla melkein tankin tyhjäksi kokeillakseni, että miten kunto voisi kestää 2h kilpailun. No jaa, saattoi kestää tai ei kestä. Riippuu mitä vauhtia täytyy pitää. Tavoitteeksi 100 joukkoon pääsy, huippusuoritus voisi tällä ajolla olla jos puoliväliin pääsee.


Vettähän satoi aivan älyttömästi. Lähdön järjestelyssä olikin tarjolla viimeinen rivi ja vähän piti koittaa lämmitellä käsiäkin ja poseerata parempaa puolta itsestään yleisölle ;)

Lähtö kävi ja totesin, että turha tässä hoppuilla. Kuuleman mukaan metsikköön hävisin varmaan viimeisen 15:sta sakissa. Sitten ajeltiin jonossa ja alkoi vähän hermo menemään iteltä, että ei tämmöstä possujunaa jaksa kukaan. Ei muuta kuin raivolla ohitteleen ja ihan hyvin pääsikin ohitse, milloin ulkoa ja milloin sisältä. Reitti maistui heti hyvältä, että mukavaa hiekkaa. Muutamia pieniä mäkiä oli alussa ja niissä piti vähän pysähdellä, kun tilaa ei ollut kiertää. 


Ensimmäinen isompi hiekkamäki mikä näkyy ylemmän kuvan taustalla. Mäen alla totesin, että ompas sielä porukkaa jumissa. Vähän katsoin reittiä, että tuoltahan taitaa latu löytyä ja kokeillaampas miten 300cc 2t kiipee mäkeä. Ei muuta kuin hanaa ja heti alkoi mielessä hymyilyttämään, kun tajusin laittaa uuden michelinin "kauha" renkaan taakse. Takana tulijat ja rinteessä olijat varmaan sai vähän todeta saman varmaan, että hyvin sylkee. Mäen päälle ilman ongelmia... Sitten alkoikin ajo vähän rauhoittua, kun sai omaa ajoa alkaa ajamaan ja keskittyä lähinnä siihen, että saa ohitettua porukan ilman suurempaa "block pass"ia.

Loppu menikin melko hyvin. Vesisade pilasi hieman sitä, kun ei meinannut nähdä mitään niin piti sit ajaa hiljempaa mitä olisi voinut ajaa. Parilla viimeisellä kierroksella loppui rollareista filmikin, kun joutui niin paljon vetelemään niitä.

Typerämpi homma kävi radan reunalla, kun oli patikkoa ja jalka osui montun reunaan ja repäs jalan taakse. Jalka jäi johonkin jumiin ja kirosin siinä, että mitä nyt tapahtu? Sivujalan kumilenkki oli ajosaappaan nivelen välissä. Ei muuta kuin kumilenkki jalasta pois ja kovaa ajoa... Kotona sain todeta, että reippaan vuoden vanhat gaernet sitten antautui niin ettei sitä saa korjattua. Ei taida tarvita ostaa niitä jos eivät tuota vertaa kestä ajoa.

Loppuen lopuksi sijoituksena varsin kelvollinen 69:s. Ottaen huomioon ajon määrän ennen kisaa ja näkemisen hankaluudet.

Jaksoi sitä peukkuakin näyttää ja pyörää on saanutkin pestä tuon turneen jälkeen monen monta kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti