tiistai 3. heinäkuuta 2012

JPV MX-koulukiertue 11.6.2012 Siilinjärvi

Vuosi sitten polkupyörällä olin lenkillä ja eksyin Mikkelin Haukilammen motocross radalle katseleen meininkiä. Sielähän oli Jussi-Pekka Vehviläisen MX-koulukiertue meneillään ja sielä olinkin puoli päivää kuunteluoppilaana. Totesin silloin, että tämmöiseen on päästävä.

Tänä vuonna sitten Sulkavalla olisi ollut samanmoinen, no se olikin täynnä. Missäköhän muualla olisi ko. koulukiertueen pysähdyspaikka? Siilinjärvi sattui lähelle ja kalenterissa löytyi lomapäivälle samantien paikka.

Ei muuta kuin paikalle ja meininki oli kohallaan, kun seurana oli monen kokoisia pyöriä ja kaikki crossi lisenssikuskeja. Nonni, eli vetomiehiä kaikki ja nyt meikäläinen enskapenana paikalla. Olinkin leikkisästi koko päivän ajan tunnettu "lamppumiehenä".

Päivä olikin tarkoitettu tehtäväksi niin, että 3 rastia ja jokainen rasti sisältää 4x10min ajoa. Totesin taas mielessäni, että huhhuh. Kyllä on meikä poika tämän ajorupeaman jälkeen vähän poikki. Radalle järjestettiinkin kolme hyvää lenkkiä mitä sitten ajeltiin vuorollaan.

Ajamiseen tuli hyviä vinkkejä ja nyt voi sitten vähän alkaa panostaan treenin laatuun, kun koittaa hieroa ajovinkkejä oikeasti selkäytimeen. Pääosin homma toimikin ihan hyvin, hieman jalkojen asentoa paranneltava. Jalkojen asento tekikin mukavan tempun ja alkoi käymään selkään ajaminen aivan älyttömästi. Typerin asia olikin, että ei oikein enduropyörän iskarit kestä semmoista sikaa mitä crossi vaatii. Patikkoa ei pystynyt yhtään ajamaan samalla tappamisen meiningillä mitä vuosi sitten, kun kävin vanhemmalla rossipyörällä veivaamassa sielä. Hyppyrit meni hyvin ylitse ja ajo maistui. Nyt piti hiivistellä hyppyreihin, kun pelotti että pyörän runko katkeaa, kun oikein laskee sopivasti pari metriä lyhyeksi tai pitkäksi.

Hyvä päivä® ja todella opettavainen. Valmennus jutut eivät tähän pelkästään jää vaan seuraavaksi pitää mennä sitten undercover meiningillä Honda extreme academy:n päivälle Kuopion Heinjoelle. Sielä taas saakin vastaan Pirisen&Pyrhösen&Jorgensenin joilta imeä oppia lisää. Sitä ennen onkin enduroa tiedossa Vekarajärvellä ja kesälomailua Riiassa, se hölläsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti