lauantai 10. elokuuta 2013

MMK 80V. Juhlakisa 10.08.2013

Edellisenä iltana kävin kävelemässä reitin läpi ja kattomassa paikat mistä ajella. Muutama hyvä juttu siinä tuli nähtyä. Strategia oli kisaan lyhyesti se, että ekalla kierroksella pitää riehua mahollisimman hyvä sijoitus, kun porukka on vielä "nipussa". Sitten ajetaan loppu aika rauhassa ja kattoo jos sielä jonkun saa kiinni. Viimeinen puol tuntia/viimeinen kierros olis sitten taas puristettu täysiä.


Vettä sitten satoi illalla, yöllä ja aamulla. Märkää riitti... Ilmottautumisen ja katastuksen kautta pyörä lähdön odotusalueelle ja alettiin odotteleen, että pääsee kattoon lähtöpaikan. Otin oman paikkani viidennestä rivistä vähän ulompaa. Lähdössä jotkin tyypit polkas pyörän ennen lähtölaukausta käyntiin, sitten kuuluikin laukaus ja ei kun iteltäkin pyörä käyntiin. Vaihde silmään ja pyörä sammahti. Voi prkl mikä junnu moka ja heti uudestaan tulille ja perään. Tuntui sille melkein, että kaikki 121 muuta osallistujaa oli kerenny edelle. Ei muuta kuin taktiikka toimimaan ja törkeästi vain sieltä mistä tilaa löytyi niin kotarin keulaa siihen. Reittiin tutustuessa tuli katottua tuon rinne osuuden ajouran vierustat jonkin verran tarkasti. Porukka ajoi aika orjallisesti sitä uraa pitkin ja meikäläiselle aukesi siitä melkein suora ohituskaista. Rohkeasti vain uran vierustaa vaikka oli aika pirun liukasta. Aika monta sijoitusta tuli parannettua.

Metsäosuudella kävi tuuri, kun pururadalle oli tehty hidaste mikä poikkesi metsän puolelle. Edessä oli hirmunen ryysis ja edessä joku kaveri lähti aika pitkän matkan päästä kiertämään rysää. Ei muuta kuin sen tyypin perään ja pienellä varovaisuudella tuli hanskattua se kohta aika hyvin. Siinä paikassa tuli ohitettua taas aika monta. Reitti jatkui ja tuli napsittua edestä aina joku siellä täällä.

Eka kierros täynnä ja pari hyvää ohitusta tuli tehtyä. Toisen kierroksen alotin sitten rauhallisesti ja ajattelin, että vakiinnutetaan paikka tähän. Ajoin ihan normisti ja sitten yhdelle asvaltti osuudelle kääntyessä lähdin kaasuttamaan ja kallistamaan pyörää. VOI PRKL TÄÄ EI KÄÄNNY!! Vähän tuli jo jännäkakkaa housuun ja oli todella lähellä etten ajanut ojan pohjalle. Heti pysähtyminen reitille ja eturengas puhki. Kyllä suoraan sanoen kypsytti well doneksi mielen. Siitä sitten nilkuttaen varikolle.


Run flat renkaat on sitten tulossa kyllä seuraaviin kisoihin alle. Ekan kierroksen aikaa ja kisakumppaneita katsellessa oma sijoitus olisi ollut varmaankin jossain ~40 joukossa. Juuri ohittamani kaverit oli siinä 38&39 sijoituksilla.

Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia kisoja. Ens kisaan varmaankin heinolaan ja silloin on mousse rengas edessä. Se on varma.

1 kommentti:

  1. Mousse kumet kyllä semmone "must have". Omatki kisat päättyny niin moneen keskeytykseen ilmakumien takia! Ottaa päähän :-D

    VastaaPoista